PSRM

30 ianuarie 2015

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit la Moscova cu Leonid Sluţki şi Mihail Krotov

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, şi preşedintele fracţiunii socialiştilor din Parlamentul RM, Zinaida Greceanîi s-au întîlnit astăzi la Moscova cu preşedintele Comitetului Dumei de Stat a FR pentru CSI, Leonid Sluţki, şi consilierul preşedintelui Dumei de Stat a FR, Mihail Krotov.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia curentă din Republica Moldova în contextul alegerilor parlamentare, care au avut loc în Moldova, precum şi au discutat despre nivelul de dezvoltare al relaţiilor moldo-ruse.

În cursul dialogului demnitarii ruşi au dat asigurări că membrii Comisiei Interparlamentare moldo-ruse din partea FR sînt deschişi pentru colaborare cu socialiştii moldoveni şi sînt dispuşi să discute cu reprezentanţii Partidului Socialiştilor diverse chestiuni, inclusiv despre problemele legate de agricultura ţării noastre şi reluarea exporturilor producţiei moldoveneşti spre Rusia.

Deputaţii Dumei şi-au reconfirmat disponibilitatea de a purta negocieri la acest subiect cu reprezentanţii Comisiei Parlamentare moldoveneşti pentru agricultură şi industrie alimentară, preşedinţia căreia a fost preluată de deputatul-socialist, Radu Mudreac. 

În cadrul discuţiilor, Igor Dodon a declarat despre oportunitatea consolidării tuturor forţelor sănătoase din parlamentul moldovenesc, care se pronunţă pentru vectorul estic de dezvoltare al Moldovei şi integrarea ţării noastre în structurile euroasiatice. Preşedintele PSRM i-a informat pe demnitarii ruşi despre intenţia socialiştilor de a prezenta, în Parlamentul ţării, iniţiativa privind crearea unui grup de deputaţi, care sprijină aderarea Moldovei la UEEA. În opinia socialiştilor, integrarea euroasiatică trebuie să devină o prioritate nu doar pentru un singur partid, dar şi pentru alte formaţiuni politice.

Plus la aceasta, deputaţii Partidul Socialiştilor din Republica Moldova au relatat că intenţionează să organizeze o Conferinţă Internaţională Ştiinţifico-Practică cu denumirea convenţională „Anul asocierii europene. Bilanţ. Plusuri şi minusuri”. Se preconizează ca aceasta să se desfăşoare la sfîrşitul primăverii-începutul verii din anul curent. Pentru participare la conferinţă vor fi invitaţi experţi din ţările Uniunii Europene, precum şi din Federaţia Rusă.

Preşedintele Comitetului Dumei de Stata a FR pentru CSI a salutat iniţiativele PSRM, declarîndu-şi disponibilitatea de a lua parte la conferinţa preconizată de socialişti.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă