PSRM

05 aprilie 2016

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu ambasadorul Regatului Suediei în Moldova, Doamna Signe Burgstaller

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din RM şi Zinaida Greceanîi, liderul fracţiunii parlamentare a PSRM au avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Suediei în Moldova, E.S. Signe Burgstaller.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice şi economice din Moldova.

Igor Dodon a ţinut să menţioneze poziţia neschimbată a PSRM privind alegerile prezidenţiale care urmează să se desfăşoare în Moldova. Socialiştii insistă asupra efectuării unei expertize internaţionale a procedurii prin care s-a ajuns la alegerea şefului de stat prin vot direct.

Totodată, liderul PSRM a relatat că tot mai multe organizaţii raionale ale PSRM, organizează şedinţe în cadrul cărora decid asupra necesităţii participării formaţiunii la alegerile prezidenţiale şi recomandă Consiliului Republican al partidului să-l înainteze pe Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării.

Amintim că, vinerea trecută, deputaţii din cadrul majorităţii parlamentare au adoptat o decizie, prin care au desemnat data de 30 octombrie 2016 drept ziua desfăşurării alegerilor prezidenţiale. Socialiştii n-au votat pentru decizia dată. Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a explicat că PSRM continuă să insiste pe revendicarea anterioară de desfăşurare a unei expertize internaţionale a hotărîrii Curţii Constituţionale din 4 martie. Totodată, socialiştii insistă pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă