PSRM

21 iunie 2024

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului Slovaciei

În cadrul forumului internațional de la Bratislava, Igor Dodon, Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele de Onoare al PSRM, membrul grupului parlamentar de prietenie între Republica Moldova și Republica Slovacă, au avut o întrevedere cu Ľuboš Blaha, vicepreședintele parlamentului Slovaciei, vicepreședintele partidului „Direcția – Social-Democrația” (partid politic de centru-stânga din Slovacia, fondat și condus de prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, care se mai află în concediu medical în urma atentatului din mai).

În urma alegerilor recente, Ľuboš Blaha a devenit și deputat al Parlamentului European, obținând sprijinul a peste 187 de mii de cetățeni slovaci.

În cadrul dialogului liderii PSRM au mulțumit pentru invitația de a participa la simpozionul internațional, care a reunit personalități politice cunoscute, deputați, jurnaliști, profesori din diverse state.

Părțile au discutat despre relațiile dintre ambele țări. S-a convenit asupra necesității consolidării cooperării pe dimensiunea Parlamentului European cu reprezentanții slovaci, precum și stabilirea unei colaborări interpartinice între PSRM și partidul „Direcția – Social Democrația”.

De asemenea, a fost inițiată o discuție privind cooperarea între raioanele Moldovei și regiunile Slovaciei.

Pe finalul întâlnirii, Igor Dodon a solicitat să fie transmise cuvinte de susținere și urări de grabnică însănătoșire prim-ministrului Fico.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă