PSRM

27 noiembrie 2020

Igor Dodon și-a prezentat agenda până la sfârșitul anului

Igor Dodon a povestit ce va face după încheierea mandatului său de Președinte al Republicii Moldova
Președintele Igor Dodon a anunțat o agendă plină până la încheierea mandatului în funcția de șef al statului. Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că anul 2020 a fost unul dificil, dar speră că acesta se va finaliza cu bine.

”În primul rând, eu voi promulga toate legile pe care le aprobă Parlamentul în această perioadă. Posibil să particip la unele ședințe online, sau vom vedea cum, pe platforme internaționale. Mi-a spus ambasadorul Federației Ruse că, cel mai probabil, va avea loc ședința șefilor de stat CSI, până la inaugurarea noului președinte. Evident că trebuie să particip, să duc mandatul până la sfârșit”, a declarat Dodon.

Șeful statului a menționat că instituția prezidențială va asigura transferul puterii către noul președinte. Pregătirile deja au început, iar data inaugurării ar putea fi fixată pentru 24 sau 25 decembrie.

”Asigurăm tot ce ține de inaugurarea noului președinte, colegii din instituția prezidențială se ocupă. Discută pe 24 sau 25 decembrie să aibă loc inaugurarea. Succese și tot ce e necesar punem la dispoziție”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a anunțat că după ce își va încheia mandatul de președinte al țării va participa la Congresul PSRM, care va avea loc pe data de 30 decembrie, și unde urmează să fie înaintat în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Igor Dodon nu exclude că în această perioadă PSRM va începe și unele discuții pe platforma parlamentară cu alte fracțiuni.

”Să vedem ce facem mai departe. Când dizolvăm Parlamentul împreună cu președintele nou ales, pentru că el trebuie să pună ultima semnătură. Cum facem cu Guvernul”, a declarat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă