PSRM

26 aprilie 2021

Igor Dodon: Astăzi cinstim memoria celor care au decedat în catastrofa de la Cernobîl

Astăzi se împlinesc 35 de ani de la avaria care s-a produs la cel de-al patrulea bloc energetic al Centralei Atomoelectrice de la Cernobîl. Cea mai mare catastrofă tehnogenă din istorie și cea mai mare catastrofă radioactivă care a avut loc în perioada pașnică ce a provocat suferințe enorme popoarelor din Ucraina, Belarus, Rusia, Moldova și din alte țări ale Europei, pe teritoriul cărora au căzut depuneri radioactive.

Zeci de oameni și-au pierdut viața chiar în primele zile ale avariei, mii de persoane au devenit, ulterior, victime ale ucigașului invizibil – ale radiației, alte zeci de mii și-au părăsit pentru totdeauna locurile natale, care au devenit zonă de excludere. Peste 3500 de locuitori ai Moldovei au participat la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobîl din anul 1986 iar sănătatea lor a fost afectată în mod ireversibil.

Astăzi, cinstim memoria celor care au decedat și aducem un omagiu tuturor celor care, cu prețul propriei sănătăți, au contribuit la depășirea consecințelor teribile ale accidentului.

Veșnică amintire eroilor!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă