PSRM

21 ianuarie 2016

Igor Dodon s-a întîlnit cu Ambasadorul SUA la Chişinău

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi Andrei Neguţa, ambasador, deputat în Parlamentul RM din partea socialiştilor,  au avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, la solicitarea acestuia.

În cadrul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia critică din ţară.

Igor Dodon s-a arătat indignat de faptul că Occidentul continuă să sprijine guvernarea coruptă a oligarhilor de la Chişinău. „Ei, oligarhii se poartă atît de obraznic în Parlament şi în stradă doar pentru că SUA le-au asigurat susţinere politică. Occidentul poartă răspundere pentru tot ce s-a produs în ţara noastră, în ultimii şase ani: declinul economic, depresiunile sociale, exodul masiv al cetăţenilor peste hotarele ţării, nivelul de corupţie fără precedent în structurile de guvernare, furtul miliardului etc. În situaţia în care Occidentul va continua să susţină această guvernare, ambasadorii occidentali, consilierii şi liderii de la Bruxelles, Berlin şi Washington vor fi responsabili pentru eventualele evoluţii din Moldova. Poporul nu mai doreşte să-i suporte pe hoţii şi oligarhi de la guvernare. Această guvernare nu este capabilă măcar să poarte discuţii cu opoziţia şi cu cetăţenii proprii. Ea este lipsită de legitimitate”, a menţionat Dodon.

20160121-119-2În cadrul dialogului, liderul PSRM s-a referit la revendicările protestatarilor şi modalităţile de depăşire a situaţiei din impas. „Primul pas constă în anularea votului de ieri din Parlament. Acest lucru se poate realiza prin votarea repetată în parlament şi noi cerem majorității parlamentare să-şi anuleze votul de ieri pentru aprobarea Guvernului Filip. Acest lucru este cerut şi va fi cerut de zeci de mii de oameni, care protestează împotriva actualei guvernări ruşinoase. Votul de ieri mai poate fi anulat printr-o decizie a Curţii Constituţionale. Noi, socialiştii, am sesizat Curtea Constituţională referitor la procedura de alegere a Guvernului Filip. Sîntem de părere că nu au fost respectate toate procedurile, iar o parte din ele au fost denaturate. Al doilea pas: dizolvarea Parlamentului şi desemnarea datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. La 29 ianuarie, expiră termenul după care mai poate fi dizolvat Parlamentul. Astfel, la sfîrşitul săptămînii viitoare, Parlamentul trebuie să fie dizolvat şi trebuie să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate pentru sfîrşitul lui martie sau începutul lunii aprilie”, a spus Dodon.

Liderul PSRM a menţionat că scopul protestatarilor este de a obţine alegeri parlamentare anticipate, pentru a oferi cetăţenilor posibilitatea de a-şi alege o nouă guvernare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă