PSRM

29 octombrie 2021

Igor Dodon s-a imunizat cu vaccinul rusesc Sputnik V

Igor Dodon s-a imunizat împotriva COVID-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM pe pagina sa de socializare.

”Deși încă am anticorpi împotriva COVID-19, am decis totuși să mă vaccinez. Bineînțeles, cu „Sputnik V”, deoarece consider că acest vaccin este cel mai sigur și mai eficient, dovadă fiind utilizarea acestuia în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. Savanții estimează eficacitatea „Sputnik V” cu peste 95%”, a scris Dodon.

Președintele PSRM a reiterat că vaccinarea obligatorie nu trebuie impusă, dar îndemnat pe toți cei cărora le permite sănătatea și propriile convingeri, să se vaccineze, deoarece aceasta este cea mai sigură metodă de a stopa pandemia.

Igor Dodon a îndemnat autoritățile Moldovei să negocieze în regim de urgență cu Federația Rusă în privința livrării Sputnik V în Moldova, având în vedere cererea sporită și încrederea concetățenilor față de acest vaccin. În opinia lui Dodon, livrarea unui milion de doze ale acestui ser va permite dublarea numărului de persoane vaccinate în țara noastră și în cel mai scurt timp să depășim criza.

Primele 182 mii de doze de vaccin „Sputnik V” au fost livrate în Moldova în prima jumătate a anului curent, în calitate de asistență umanitară, în baza unor înțelegeri dintre Igor Dodon cu conducerea Rusiei. Lotul respectiv s-a epuizat în doar câteva zile.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă