PSRM

12 iunie 2021

Igor Dodon: Federația Rusă este cel mai sincer prieten și cel mai de încredere partener strategic al nostru

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat felicitări cordiale Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, tuturor diplomaților ruși acreditați în țara noastră, precum și tuturor cetățenilor ruși, dar și compatrioților noștri care iubesc Federația Rusă.

”Astăzi Federația Rusă marchează sărbătoarea națională – Ziua Rusiei. Este dificil să supraestimăm importanța Rusiei pentru țara noastră. Federația Rusă este cel mai sincer prieten și cel mai de încredere partener strategic al nostru.

Ne unesc secole de istorie comună, lupta comună împotriva invadatorilor străini, aceeași credință și Biserică, numeroase legături economice, sociale și umanitare. Nu vom uita niciodată faptele vitejești ale soldaților ruși care și-au vărsat sângele pentru eliberarea pământului nostru, precum și ajutorul pe care Rusia l-a oferit poporului nostru în cei mai grei ani de după război.

Astăzi, sute de mii de concetățeni de-ai noștri locuiesc și muncesc pe teritoriul Rusiei. Produsele fermierilor și vinificatorilor moldoveni sunt îndrăgite și apreciate în Rusia. Militarii ruși desfășoară operațiunea de menținere a păcii pe teritoriul țării noastre – și în mare parte datorită eforturilor lor, de aproape 30 de ani pământul nostru nu cunoaște vărsări de sânge.

În această zi, vreau să exprim recunoștință specială Federației Ruse pentru că a oferit Republicii Moldova sute de mii de vaccinuri împotriva coronavirusului Sputnik V cu titlu de ajutor umanitar gratuit, datorită căruia țara noastră a depășit vârful incidenței COVID-19”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă