PSRM

29 martie 2021

Igor Dodon reiterează că anticipatele nu pot avea loc în condițiile creșterii numărului de infectări și decese din cauza COVID

Președintele PSRM, Igor Dodon, reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei. Liderul PSRM cere respectarea Constituției și desemnarea de urgență a candidatului la funcția de premier înaintat de majoritatea parlamentara pentru a interveni operativ în lupta cu pandemia.

Potrivit statisticii, săptămâna trecută în țară s-au înregistrat peste 11 mii de cazuri noi COVID-19. Față de săptămâna precedentă, săptămâna trecută numărul de infectări a crescut cu 8,7%. De asemenea, au fost înregistrate și creșteri al numărul de decese cu 16.6%. În același timp, s-a majorat cu 33,5% și numărul de persoane vindecate.

”Și in aceasta situație președintele țării împreuna cu partidul său PAS nu văd altceva, decât sa arunce țara urgent în haosul alegerilor anticipate”, a scris Dodon în această dimineață pe pagina sa de Telegram.

Președintele PSRM o cheamă pe Maia Sandu să respecte Legea Supremă și să-l desemneze imediat pe candidatul Vladimir Golovatiuc, înaintat de majoritatea parlamentară la funcția de premier.

”Orice zi de întârziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămâne pe conștiința politicienilor populiști și iresponsabili Maia Sandu&co”, susține Dodon.

Amintim, liderul PSRM a declarat că anticipatele trebuie să fie organizate după ce vor vi vaccinați cel puțin 300-400 de mii de cetățeni, iar țara va avea procurate minim un milion de doze de vaccin anti-COVID.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă