PSRM

18 august 2017

Igor Dodon: Provocările politice nu pot afecta relațiile noastre strategice cu Rusia

„Indiferent cât de mult ar încerca guvernul și majoritatea parlamentară să deterioreze relațiile cu Rusia, nu le va reuși nimic. Cifrele vorbesc de la sine „, a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prezentând date statistice oficiale.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, din cele 9,3 mii tone de legume exportate de Moldova din ianuarie până în iulie 2017, 8,8 mii de tone au mers în țările CSI, dintre care 8,18 mii de tone au fost transportate în Rusia.

Pentru comparație, anul trecut, Moldova a exportat în Rusia doar 981 tone de legume, iar, în general, în țările CSI – 1836 de tone. În același timp, din ianuarie până în iulie 2017, Moldova a exportat în țările Uniunii Europene doar 575 tone de legume.

În aceeași perioadă, Moldova a exportat 108 mii tone de fructe. 107 mii de tone au mers pe piața CSI, în timp ce 103 mii – în Rusia. În UE, Moldova a exportat 1099 tone de fructe.

„Aceste cifre dovedesc din nou că nici o provocare politică nu poate schimba cursul natural al lucrurilor și nu afectează negativ componența economică a relațiilor noastre strategice cu Rusia.

Lucrăm în continuare…”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă