PSRM

20 februarie 2021

Igor Dodon a comentat intenția UE de a lucra în Moldova doar cu o “guvernare curată”

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a susținut opinia lui Dmitrii Kalak, redactor-șef la ziarul economic săptămânal „Logos-Press”, cu privire la declarația că Uniunea Europeană intenționează să lucreze doar cu o “guvernare curată”.

„Toate acestea ar putea fi înțelese și acceptate dacă în perioada în care a fost comisă frauda bancară, majoritatea„ pro-europeană” din parlamentul moldovenesc și mai multe guvernări nu s-ar bucura de încrederea necondiționată și de patronajul Bruxelles-ului.

Dar toată lumea înțelege perfect că, fără participarea directă a oamenilor din cele mai înalte birouri ale parlamentului și guvernului, „furtul miliardului” ar fi fost imposibil.

Se pare că atunci UE a trâmbițat despre „povestea de succes” din Moldova, iar cetățenii țării, între timp, au privit cu nedumerire cum impostorii de la guvernare au luat bunurile bancare”, a scris Dmitrii Kalak.

Igor Dodon a adăugat: „Personal, sunt sigur că dacă acești deputați, la care dl ambasador se referă ca figurând în raportul Kroll (apropo, Filip și alții sunt și ei acolo), ar susține așa-numitul partid pro-european și pe Maia Sandu, ei ar forma o majoritate parlamentară situațională, la fel ca în iulie anul trecut, când toți împreună au votat în parlament și au încercat să demită guvernul Chicu … atunci partenerii de dezvoltare occidentali ar tăcea și nu ar fi îngrijorați de nimic.

Într-adevăr există duble standarde?

Nu poate fi! Este imposibil într-o societate europeană democratică civilizată.

Fiu de cățea … dar fiul nostru de cățea. Ne-am confruntat cu această situație de mai multe ori în Moldova din 2009 până în 2019”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă