PSRM

08 noiembrie 2019

Igor Dodon: Solicit tuturor partidelor să țină cont de faptul că cetățenii nu doresc alegeri anticipate

Președintele a avut discuții cu deputații fracțiunii PSRM și cu fracțiunile partidelor constituiente ale blocului “ACUM”. El a informat presa despre rezultate.

“După cum am înțeles, socialiștii examinează doar două scenarii posibile: fie Prim-Ministrul retrage inițiativa de asumare a responsabilității, care a fost aprobată în urmă cu 2 zile, în opinia socialiștilor fiind contrar acordului semnat anterior, sau socialiștii sunt gata să depună moțiunea împotriva Guvernului.

Deputații din blocul „ACUM”, ca și socialiștii doresc ca această coaliție să continue. Există o poziție comună: că este necesar de găsit un compromis, de păstrat Guvernul și de mers mai departe. „ACUM” dorește să mențină inițiativa sau este gata să o retragă doar cu votarea concomitentă în Parlament a aceluiași proiect de lege de către coaliția de guvernare.

Adică socialiștii spun: retragerea inițiativei și începerea discuțiilor pentru a continua actul de guvernare. Cei din blocul „ACUM” spun că se poate de retras inițiativa, dar numai cu condiția ca astăzi deputații să voteze această inițiativă în două lecturi”, a spus președintele.

Însuși șeful statului a sugerat ca „ACUM” să retragă această inițiativă și să o transmit Comisiei de la Veneția pentru examinare. În plus, el a solicitat ambelor părți să negocieze și să găsească un compromis și, de asemenea, le-a cerut să nu “ardă podurile”.

“Chem toate partidele la calm, la rațiune, să țină cont de interesul național și de faptul că cetățenii nu doresc alegeri parlamentare anticipate. Deputații trebuie să înțeleagă că nu trebuie să permitem desfășurarea alegerilor anticipate, oamenii așteaptă rezultatele. Să încercăm să furnizăm împreună aceste rezultate”, a declarat el.

Rezumînd, Igor Dodon a spus că există trei scenarii posibile: Guvernul își retrage inițiativa, Guvernul nu își retrage inițiativa și PSRM depune moțiunea, Guvernul retrage inițiativa și astăzi Parlamentul adoptă un proiect similar.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă