PSRM

04 octombrie 2021

Igor Dodon a participat la ședința Comitetului pentru drepturile juridice și politice a OCEMN

În calitate de șef al delegației Parlamentului Republicii Moldova în Adunarea Parlamentară a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (AP OCEMN), președintele PSRM, Igor Dodon, a participat astăzi, pentru prima dată, la ședința Comitetului pentru drepturile juridice și politice.

În cadrul întrevederii în format online, prezidată de parlamentarul rus Mihail Emelianov, au fost discutate chestiuni cu privire la activitatea actuală a comitetului de profil al AP OCEMN. De asemenea, a fost prezentat raportul doamnei Roberta Alma Anastase, membru al delegației din România, despre „Promovarea digitalizării și inovării ca mijloc de perfecționare a procesului legislativ și în scopul creșterii transparenței activității parlamentare”.

Republica Moldova a semnat Acordul cu privire la Cooperarea Economică la Marea Neagră în luna iunie 1992 și a devenit membru al Organizației în luna mai 1999. Membri ai OCEMN sunt Turcia (inițiatoare), Rusia, Ucraina, România, Bulgaria și Georgia, precum și câteva țări care nu au ieșire directă la Marea Neagră: Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Grecia, Albania și Serbia.

OCEMN este o platformă importantă de interacțiune pe dimensiunea politică, economică și umanitară cu partenerii Republicii Moldova din această regiune. Am devenit șeful delegației Parlamentului țării noastre în Adunarea Parlamentară a OCEMN din luna august curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă