PSRM

15 noiembrie 2020

Igor Dodon, primul mesaj după închiderea secțiilor de vot: Alegerile s-au terminat, avem nevoie de liniște și pace

Candidatul independent la funcția de Președinte, Igor Dodon, a ținut primul discurs după închiderea secțiilor de vot. Acesta i-a îndemnat pe toți la liniște și pace și a declarat că în calitate de lider al celui mai mare partid politic este gata să poarte dialog cu roți, pentru a menține stabilitatea în țară.

“Vreau să aduc mulțumire către toți compatrioții mei, care au dat dovadă de responsabilitate și mobilizare masivă pentru a participa la turul 2 al scrutinului. Avem o prezență mai mare, ca acum 4 ani. Avem și record pe mai multe capitole: participare mai mare în Diasporă, în Este și în Vest, dar și în stânga Nistrului.

Nu vreau să vin cu aprecieri cum au avut loc acest scrutin. Avem semnale de unele încălcări în special în votul Diasporei. Sunt optimist referitor la rezultate. Măsurările noastre și calculele interne arată că noi conducem la o diferență mare în interiorul țării, fără Diasporă și Transnistria.

Când am pornit în acest scrutin, noi am fost gata de orice scenariu și să învingem și să nu învingem. Dar toți trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Alegerile au trecut, a fost multă ură, luptă, s-au întrecut liniile roșii. Alegerile s-au terminat, avem nevoie de liniște și pace. Nu ne trebuie destabilizare.

Începând de mâine, în afară de cine va obține cele mai multe voturi, contează ce se întâmplă în Republica Moldova, ce facem în Parlament, cum aprobăm Bugetul, Politica bugetar-fiscală.

Eu în calitate de lider al celui mai mare partid, PSRM, vreau să spun că trebuie să ne concentrăm pe aceste așteptări ale oamenilor. Eu vă îndemn la calm, pace. De mâine începe o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova.

Sunt gata să fiu în dialog cu toți din Parlament, care sunt partide responsabile, pentru a lua decizia, cum ne mișcăm mai departe”, a declarant Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă