PSRM

10 aprilie 2020

Igor Dodon a prezentat soluțiile autorităților pentru a acorda ajutor social oamenilor și agenților economici pe timp de criză

Președintele țării, Igor Dodon, a prezentat soluțiile autorităților, după ce Curtea Constituțională a suspendat legea asumată de Guvern. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Șeful statului a menționat că există trei soluții.

“Prima cea mai simplă, ca cei care au depus sesizările să le retragă, trebuie doar să depună o cerere la Curtea Constituțională. A doua, ca luni sau marți, când va fi ședința Curții Constituționale, magistrații să ia decizia ca Legea să rămână în vigoare. A treia soluție este ca Guvernul să fie cu un nou proiect de Lege în Parlament. Asta tot ar putea fi săptămâna viitoare”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că după o discuție cu premierul, în această dimineață s-a decis convocarea de urgență a Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Pentru mine și pentru Guvern a fost stranie decizia și atitudinea din partea opoziției. Am rugat să lăsăm politica la o parte. Abordare foarte cinică a celor, care au cerut anularea legii. De ce au venit deputații cu această inițiativă? Acolo este și un punct care prevede suspendarea inițiativei Guvernului de a lua din cei 9 euro de la Aeroport. Noi am decis jumătate din banii ăștia să meargă în buget. Acum înțelegeți de ce unii așa au insistat să vină cu această sesizare la Curte”, a precizat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă