PSRM

05 octombrie 2021

Mesajul președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei Profesorului

Mesajul președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei Profesorului

Stimați profesori,

Vă transmit cele mai sincere felicitări cu ocazia zilei profesionale și Vă exprim recunoștință și respect pentru misiunea nobilă pe care o îndepliniți – de a ghida parcursul profesional și spiritual al oamenilor în devenire.

Îmi este bine cunoscută această meserie și povara pe care o duceţi zi de zi, deoarece și mama mea este fostă profesoară. Țin bine minte nopțile pe care le petrecea verificând caietele elevilor, cât de implicată era în viața școlii și cât de mult se bucura de reușita discipolilor săi. Acest lucru, cu certitudine, poate fi atribuit fiecăruia dintre voi.

Dragi dascăli,

Aveți toată admirația mea pentru dăruirea până la sacrificiu, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii. Știu cât de complicat este, în special în condițiile de criză pandemică cu care se confruntă întreaga lume.

Apreciind înalt rolul Dumneavoastră în societate, în calitatea de Președinte al țării am lansat inițiativa de dublare a salariilor profesorilor, proiect care, cu regret, nu a fost susținut de actuala guvernare. Stimați pedagogi, vă asigur că oricând puteți miza pe susținerea mea și a formațiunii pe care o conduc.

Cu prilejul zilei profesionale, Vă doresc, stimaţi profesori, multă sănătate, răbdare, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atîta dăruire!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă