PSRM

29 ianuarie 2021

Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare procurorilor și angajaților Procuraturii cu ocazia sărbătorii profesionale

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare procurorilor și angajaților Procuraturii cu ocazia sărbătorii profesionale.

Stimați procurori și angajați ai Procuraturii!

Cu prilejul zilei profesionale, Vă adresez sincere felicitări și mulțumiri pentru activitatea în serviciul cetățenilor și al justiției.

Exprim respect și gratitudine pentru munca Dumneavoastră nobilă de zi cu zi, pentru aportul în consolidarea statului de drept, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Reiterez rolul important pe care îl aveți Dumneavoastră în asigurarea unei justiții corecte și dezvoltarea unui stat de drept, or societatea mizează pe schimbări palpabile în domeniul respectiv și așteaptă rezultate concludente.

În ultimul an s-au întreprins eforturi considerabile pentru a asigura dezvoltarea procuraturii ca instituție cu viziune clară asupra competențelor sale, dar susțin în continuare, ca și în decembrie 2019, când am numit actualul procuror general, că există 5 principii foarte importante în activitatea Procuraturii:

– Eradicarea corupției din sistem,

-Neadmiterea implicării politicului în activitatea instituției,

– Investigarea cu succes a dosarelor de rezonanță,

– Neadmiterea implicării factorului extern în activitatea instituției, nici din Est, nici din Vest,

– Crearea unei echipe de procurori profesioniști și integri, cu experiență în domeniu.

Aceste deziderate rămân fundamentale și pentru perioada următoare.

Felicitări tuturor celor care au îmbrățișat profesia de procuror, inclusiv veteranilor procuraturii!

Vă doresc sănătate, bunăstare, realizări profesionale, dar și puterea de a demonstra întregii societăți aptitudini, corectitudine și verticalitate în munca deloc ușoară!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă