PSRM

18 mai 2021

Igor Dodon a vizitat Casa-Muzeu „A. S. Pușkin”

Astăzi, Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, a vizitat Casa-Muzeu „A. S. Pușkin”. La întrevederea cu angajații el a subliniat importanța finalizării cu succes a lucrărilor de restaurare a complexului muzeal, care simbolizează prietenia multiseculară dintre poporul Moldovei și cel al Rusiei, unite inclusiv de viața și activitatea marelui poet, A.S.Pușkin.

„M-am bucurat să văd această casă restaurată totalmente. În casa respectivă a trăit marele poet rus în primele luni ale exilului său în Basarabia, care a început în luna septembrie 1820. În prezent, se desfășoară următoarea etapă de reconstrucție, care prevede reabilitarea sălilor de expoziții și a altor obiective ale complexului muzeal”, a scris Igor Dodon.

Reamintim că restaurarea Casei-Muzeu „A. S. Pușkin” se realizează la inițiativa lui Igor Dodon lansată în perioada când deținea funcția de Președinte al Republicii Moldova și grație sprijinului de mecenat a lui Igor Ceaika, Ambasador de afaceri în Moldova al Asociației „Delovaia Rossia”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă