PSRM

10 noiembrie 2021

Igor Dodon, despre situația catastrofală din sănătate: Cine se face vinovat de acest dezastru și cum îi tragem la răspundere

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că situația catastrofală din sistemul de sănătate impune discuții asupra profesionalismului și competențelor celor care gestionează acest domeniu.

”Cred că a venit timpul pentru discuții, dezbateri mai serioase în societate, în mediul profesional, în plenul Parlamentului la subiectul profesionalismului și competențelor celor care gestionează acest domeniu în stat. În această toamnă au murit sute de oameni care puteau fi salvați. Cine se face vinovat de acest dezastru și cum îi tragem la răspundere?”, a scris socialistul pe pagina sa de socializare.

Liderul PSRM atrage atenția că numărul oamenilor morți de COVID-19 în Republica Moldova a trecut de 8 mii. Astfel, dacă la 6 august, când a fost învestit Guvernul Gavrilița, media săptămânală de infectări cu COVID-19 era de 153 cazuri noi și 3 decese, la 4 noiembrie – media săptămânală este de 1 282 de cazuri noi și 42 media de decese pe 7 zile. La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat antirecordul de morți de la începutul pandemiei, care a fost reconfirmat și în această săptămână – 49 de oameni decedați de coronavirus.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă