PSRM

21 octombrie 2021

Igor Dodon a solicitat partenerilor ruși să accelereze procesul de livrare a vaccinurilor în Moldova

Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică din Rusia, om de afaceri, fondatorul și președintele Consiliului de Directori al Grupului de companii „R-Pharm”.

Alexei Repik este, de asemenea, membru al Camerei Civice a Federației Ruse, al Consiliului Economic pe lângă președintele FR. Este co-președinte al Asociației obștești „Delovaia Rossia”. Din anul 1995, activează în domeniul sănătății și farmaceuticii. În anul 2001, a fondat compania farmaceutică „R-Pharm” din Rusia, care este acum producătorul principal al vaccinului Sputnik-V.

Avem relații strânse cu „Delovaia Rossia”. Reprezentanții organizației au participat activ la forumurile economice moldo-ruse, care s-au desfășurat la Chișinău în anii 2018 și 2019. Atunci, s-a ajuns la mai multe înțelegeri privind dezvoltarea parteneriatului economic.

În cadrul întrevederii de astăzi, părțile au convenit în privința extinderii cooperării. De asemenea, Igor Dodon a solicitat partenerilor ruși să accelereze procesul de livrare a vaccinurilor împotriva coronavirusului pe piața moldovenească.

În mod separat, părțile au convenit să organizeze, în anul 2022, o serie de misiuni de afaceri la Moscova și la Chișinău, pe bază de reciprocitate, precum și un forum de afaceri de amploare în capitala noastră, în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă