PSRM

03 iulie 2020

Igor Dodon: oamenii trebuie să știe că majorarea salariilor la medici, acordarea a câte 700 de lei la pensionari sunt blocate de coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor

Oamenii trebuie să știe că, dacă și astăzi coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor va boicota ședința Parlamentului, vor fi blocate majorarea salariilor la medici, acordarea banilor suplimentari pentru agricultori și plata a câte 700 de lei suplimentar pentru aproximativ 660 de mii de pensionari din întreaga țară. Avertizarea vine din partea șefului statului, Igor Dodon și a fost făcută în cadrul epizodului de vineri a emisiunii “Președintele răspunde”.

Igor Dodon a explicat că, potrivit Constituției, atunci când în Parlament nu este o majoritate, Guvernul este în drept să-și asume responsabilitatea în fața Legislativului pentru proiecte importante, lucru pe care l-a făcut Executivul miercuri.

Șeful statului a enumerat un șir de proiecte de legi pe care Guvernul și-a luat răspunderea în fața Parlamentului. Este vorba de proiecte foarte importante, cum ar fi acordarea a câte 700 de lei la peste 660 de mii de persoane, dublarea, în etape, a salariilor la angajații în sistemul medical. „Eu am promis dublarea salariilor în trei etape, începând cu 1 septembrie, când trebuie să crească cu 30 la sută”, a subliniat Igor Dodon. Un alt proiect ține de alocarea suplimentară a 100 de milioane de lei la fondul de subvenționare în agricultură, pentru a ajuta fermierii care au suferit pagube din cauza secetei. „Agricultorii, care au avut de suferit de pe urma secetei, trebuie ajutați? Trebuie!”, a subliniat președintele Igor Dodon.

Un alt proiect prevede acordarea a 50 de milioane de lei pentru a crea infrastructura la platformele industriale, care urmează să fie dezvoltate în 16 raioane, pentru a crea locuri de muncă. Alte 20 de milioane de lei sunt bani alocați pentru programul „Prima Casă 6”, destinat pentru militari.

“Ce face opoziția? Maia Sandu și Andrei Năstase au făcut coaliția Sandu-Candu-Plaha-Șor, au boicotat ședința Parlamentului ca să nu poată intra în vigoare aceste proiecte. Toți acești bani, planificați pentru oameni, nu vor fi achitați”, a subliniat Igor Dodon.

Șeful statului regretă că opoziția blochează activitatea guvernului, iar dacă azi vor boicota ședința Parlamentului, proiectele pentru oameni așa și nu vor intra în vigoare. “Dacă vor bloca și vineri, vom discuta cum facem mai departe. Dar oamenii trebuie să știe cine a blocat majorarea salariilor la medici, blocarea banilor pentru agricultori, blocarea a câte 700 de lei pentru pensionari”, a precizat președintele țării.

Violeta Ivanov este deputatul din numele căruia Ștefan Gațcan a primit oferta de 500 de mii de euro

Ștefan Gațcan a primit oferta de 500 de mii de euro pentru a ieși din PSRM de la deputatul PP ȘOR Violeta Ivanov. Despre aceasta Gațcan i-a povestit președintelui țării, Igor Dodon.

“Eu am discutat ceva timp în urmă, el a venit într-o zi puțin speriat. Mi-a spus că i-a venit o rudă de la Violeta Ivanov și i-a pus pe masă 500 mii de euro”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.
Șeful statului mai spune că i-a sugerat lui Ștefan Gațcan să depună o plângere la Procuratură, dar acesta a refuzat. “Ce s-a întâmplat cu el câteva zile în urmă, încă o să aflăm. Eu nu am discutat cu dlui”, a mai adăugat Dodon.

Șeful statului spune că i-a oferit lui Ștefan Gațcan pază de stat la solicitarea președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. “Îi era frică de viața sa. Cei, care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, probabil… nu știu, el se temea”, a spus președintele.

Igor Dodon a precizat că deputatul Gațcan a beneficiat de pază de stat doar până la ieșire din țară. Ulterior, cu soția și copii a plecat într-o direcție necunoscută. „A fost decizia lui să plece. Nu l-a obligat nimeni”, a conchis președintele.

Igor Dodon: Plahotniuc o folosește pe Maia Sandu pentru a scăpa de răspunderea penală și de extrădarea din SUA

Președintele Igor Dodon susține că fostul democrat, Vladimir Plahotniuc, inculpat în dosarul fraudei bancare, încearcă să o folosească pe Maia Sandu pentru a scăpa de răspunderea penală și de extrădarea din SUA în Republica Moldova. Șeful statului nu exclude că Plahotniuc a pus la cale un joc prin care vrea să îi convingă pe americani să nu-l extrădeze în Moldova în schimbul susținerii sale pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale.

”Acum Plahotniuc luptă doar cu socialiștii și Dodon. Eu aș putea crede că el joacă astfel, pentru ca să o ajute pe Maia Sandu. Poate le-a promis americanilor că o va ajuta pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Dacă e așa, atunci cum spune Maia Sandu? Mărul otrăvit! Poftă bună, Maia Sandu. Cu măr otrăvit Plahotniuc, Candu și Șor”, a spus Dodon în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Igor Dodon susține că Plahotniuc încearcă să riposteze din SUA prin cumpărarea deputaților și blocarea, cu ajutorul păpușilor sale grupul Candu-Șor și alte rezerve din PAS și PPDA, a tuturor inițiativelor președintelui.
”Cumpără deputați, l-a scos de la naftalină pe Voronin, care a început să atace guvernarea și pe mine personal.

Ceea ce spune acum Voronin coincide 1:1 cu agenda lui Plahotniuc. El este un păpușar. V-am mai spus cine sunt jucăriile lui în Parlament: grupul Candu și Șor, plus alți câțiva deputați pe care îi are în rezervă la Maia Sandu și Andrei Năstase. În afara Parlamentului sunt Usatîi, Voronin, pe dreapta este Țâcu și alții. Scopul lor este clar să facă tot posibilul pentru a bloca inițiativele președintelui țării”, a declarat Dodon.

Igor Dodon despre Vladimir Cebotari: Poți să te tunzi chilug și să sari pe mașină. Așa făceau bandiții în anii 90

Să-și lase Porsche-ul și mănușile albe la Chișinău și să vină să discute cu oamenii. Așa a reacționat președintele Igor Dodon la gestul deputatului din grupul Candu, Vladimir Cebotari, care s-a aruncat pe capota automobilului de serviciu al SPPS în timp ce ieșea din curtea președinției.

Șeful statului a declarat în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”, că politicienii adevărați ar trebui să vină cu soluții la situația din țară, să susțină Guvernul în acțiunile de combatere a pandemiei, crizei economice, iar pentru a te arunca pe mașină ”multă minte nu trebuie”

”Poți să te tunzi chilug și să sari pe mașină. Așa făceau bandiții în anii 90. Dar încearcă să asiguri un miliard de lei pentru drumuri bune, să rezolvi problemele agricultorilor. Nu trebuie să sară pe mașini, ci să vină prin sate să discute cu lumea. Să-și lase Porsche-ul și mănușile albe la Chișinău și să vină să discute cu oamenii. Mare deștepți și patrioți ăștia din ”Vând Moldova” sau Pro Moldova. Oamenii le zic ”Vând Moldova” și așa și este, bandiți, despre ce poți discuta cu ei”, a spus președintele.

Igor Dodon: Drumurile vor fi reparate. Practic fiecare localitate din Moldova!

Drumurile din toate localitățile țării vor fi reparate. Inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, a început deja să fie pusă în practică. Șeful statului a anunțat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că în acest scop sunt alocați până la 1 milion de lei pentru fiecare localitate.

”Drumurile vor fi reparate. Practic fiecare localitate din Moldova, așa cum am promis la începutul acestui an, în pofida crizei vor avea câte cel puțin un milion de lei pentru reparația drumurilor locale”, a declarat președintele.
În total, pentru implementarea Programului național ”Drumuri Bune pentru toți”, în acest an din bugetul de stat vor fi alocați peste 1,37 de miliarde de lei.

„Anul e greu, criză economică, buget, dar mergem înainte pentru că oamenii așteaptă aceste lucruri de la guvernare”, a spus Dodon.

Președintele a anunțat că paralel cu reparația drumurile se desfășoară și lucrările de amenajare a sistemelor de aprovizionare cu apă a localităților din țară.

Igor Dodon: Mă voi ocupa de agenda pe care o vor oamenii, salarii și pensii, și să fugărim bandiții din Parlament

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, promite că săptămâna viitoare va fi destul de interesantă și plină de evenimente politice. Șeful statului a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că aceste evenimente vor fi dictate de agenda pe care o așteaptă cetățenii Republicii Moldova: bunăstare socială și economică, și ”fugărirea bandiților din Parlament”.

”În următoarele săptămâni ne așteaptă o agendă foarte interesantă. Vă promit, că următoarea săptămână va fi foarte interesantă sub aspect de evenimente politice. Noi vom face tot posibilul să mergem cu o agendă pe care o așteaptă cetățenii Republicii Moldova. Ei vor, pe de o parte, să le rezolvăm problemele lor: salarii, pensii, drumuri, apă și, pe de altă parte, vor să îi fugărim pe bandiți din Parlament, să dizolvăm Parlamentul și să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Eu mă voi ocupa cu agenda pe care o vor oamenii”, a spus președintele țării.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă