PSRM

29 iulie 2021

Igor Dodon: Oamenii buni au făcut astăzi primul pas – au cedat terenul Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA

Liderul socialiștilor susține că cedarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA este o greșeală. Igor Dodon a declarat că PSRM rămâne pe poziția că acest spațiu de peste 5 ha trebuie alocat pentru necesitățile chișinăuienilor.

Comentariul a fost făcut după decizia de astăzi a Curții Constituționale prin care a fost declarată neconstituțională legea votată la inițiativa PSRM care prevede că terenul fostului Stadion Republican trece în posesia statului.

”Astăzi avem primul pas din partea oamenilor buni – cedarea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA. Noi am fost categoric împotriva acestei proceduri. Vă reamintesc că, în legislatura când s-a votat legea în Parlament, eu nu am semnat-o și am fost chiar suspendat din funcție. Mai târziu, noi am aprobat legea prin care am anulat acea lege aprobată de regimul lui Plahotniuc și astăzi vedem că majoritatea nouă parlamentară împreună cu Președinția a cedat acest spațiu pentru construcția unei ambasade în centrul Chișinăului. Cred că este o greșeală, pentru că aceasta va bloca tot perimetrul din centrul orașului. Eu rămân pe poziția că acest teren trebuie alocat pentru necesitățile chișinăuienilor: un parc social, un local pentru necesitățile oamenilor”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a declarat că socialiștii vor continua să protesteze împotriva acestei construcții.
Totodată, Igor Dodon a reamintit că atunci când deținea funcția de președinte al țării i-a propus ambasadorului SUA să fie identificat un alt teren pentru construcția ambasadei, inițiativă care a fost respinsă de americani.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă