PSRM

17 aprilie 2020

Igor Dodon despre creditul rusesc: Este primul suport concret oferit din exterior țării noastre în perioada de criză

Federația Rusă acordă un împrumut de 200 de milioane de euro țării noastre. Acest lucru a fost anunțat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

În urma înțelegerilor pe care le-a avut în luna decembrie 2019, Președintele Republicii Moldova cu omologul său rus, Vladimir Putin, astăzi, la Moscova, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a semnat împreună cu conducerea ministerului de finanțe rus Acordul de creditare cu Republica Moldova, care prevede acordarea țării noastre a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 mln. euro.

“Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al Moldovei pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură”.

Șeful statului a adus sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal Președintelui Federației Ruse, dlui Vladimir Putin, pentru susținerea acordată Republicii Moldova în condiții de stringentă necesitate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă