PSRM

11 octombrie 2021

Igor Dodon despre contractul de furnizare a gazelor: Negocierile trebuiau să fie inițiate încă în luna august, dar nu să se ocupe de populism

„Negocierile trebuiau să fie inițiate încă în luna august, imediat după ce a fost numit noul guvern, dar nu să se ocupe de declarații deșarte și populiste”, a declarat liderul PSRM, ex-președintele țării, Igor Dodon cu referire la vizita la Sankt Petersburg a viceprim-ministrului, Andrei Spânu .

Igor Dodon a menționat că în ce privește căutarea unor surse de alternativă de livrare a gazelor în Moldova de la partenerii din Occident, este doar populism.

„Desigur, gazele pot fi livrate și din Occident, prin conducta turcească sau cele din nord…, dar acestea vor fi gaze rusești care vor costa mai scump din cauza cheltuielilor suplimentare de transportare. Iar de la partenerii din Occident trebuie să se ceară bani pentru a oferi compensații populației din cauza creșterii semnificative a tarifelor la gaze.

Din cauza faptului că guvernarea precedentă este vinovată de situația actuală de criză care s-a creat în sectorul energetic al țării, dar totodată recunoscând că acel acord a fost convenabil pentru țară… vom auzi de multe ori acest lucru de la partidul care controlează toate instituțiile statului din țară și nu poate gestiona criza economică, socială și cea energetică”, a subliniat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă