PSRM

02 octombrie 2015

Igor Dodon: „Nu vom admite provocări şi cu atît mai mult violenţă”

Astăzi, liderul partidului Socialiştilor, deputat în Parlamentul RM, Igor Dodon a avut două întrevederi cu ambasadorii statelor-lideri mondiali în Republica Moldova: cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin, şi ambasadorul SUA, James Pettit.

În cadrul discuţiuilor, Igor Dodon a caracterizat situaţia social-politică din Republica Moldova ca fiind extrem de complicată. Potrivit lui, pentru prima dată, Moldova se confruntă cu situaţii de neîncredere totală faţă de guvernare a majorităţii populaţiei. Toate acestea au loc pe fundalul unui dezastru economic, în care Moldova a ajuns în rezultatul semnării Acordului de asociere cu UE şi sustragerea a mai multe miliarde de lei din sistemul financiar-bancar al ţării, a granturilor şi creditelor, a corupţiei totale, a administrării incompetente a economiei.

Partidul Socialiştilor în calitatea sa de cea mai mare forţă politică de opoziţie, care a organizat sute de acţiuni de protest paşnice, este organizatorul unui orăşel de corturi de protest în preajma Parlamentului RM şi a Ministerului Agriculturii, cere demisia preşedintelui ţării, a Guvernului şi a tuturor conducătorilor instituţiilor de stat, care s-au discreditat şi care ar trebui să devină figuranţii principali ale unor dosare penale.

În opinia liderului PSRM, nici preşedintele ţării, nici Guvernul, nici partidele de guvernămînt nu au capacitatea de a depăşi criza din ţară. Unica soluţie în situaţia creată o reprezintă alegerile parlamentare anticipate, care trebuie să aibă loc cel tîrziu în primăvara anului 2016.   

Totodată, Igor Dodon i-a asigurat pe ambasadorii străini că toate acţiunile de protest, organizate de Partidul Socialiştilor, vor avea loc paşnic, fără violenţă şi provocări, cu respectarea strictă a legislaţiei Republicii Moldova. “Noi nu vom admite violenţă şi cu atît mai mult provocări, în cadrul acţiunilor noastre de protest. Noi sîntem capabili să ne atingem scopurile desfăşurînd acţiuni de protest paşnice. Şi noi le vom atinge!”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă