PSRM

09 octombrie 2020

Igor Dodon nu exclude că va propune organizarea unui referendum ca Republica Moldova să devină stat prezidențial

Igor Dodon nu exclude că va propune organizarea unui referendum la nivel național privind modificarea Constituției, ca Republica Moldova să devină stat prezidențial. Despre aceasta președintele a declarat în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”.

„Eu cred că noi trebuie să facem acest lucru. Momentul ideal era în anii 2001-2004, când Voronin avea majoritatea constituțională în Parlament. Acum va fi mai greu, nu cred că în timpul apropiat va fi în Legislativ o majoritate constituțională,  care ar susține această inițiativă. Dar eu am început activitatea comisiei constituționale, noi pregătim modificări la Legea Supremă și vom propune și aceste modificări cu referendumul”, a explicat Dodon.

Președintele a explicat că de aceste modificări în Constituție el nu va reuși să beneficieze, chiar dacă va câștiga cel de-al doilea și ultimul mandat de președinte.

„Nu vreau mai multe atribuții pentru mine, sunt atribuții pentru viitorul președinte. Dar e un bardac, președintele e ales de popor, dar președintele nu poate acționa. E bine că în prezent șeful statului este susținut de majoritatea parlamentară. Dar să ne amintim ce era în perioada regimului oligarhic”, a mai declarat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă