PSRM

06 iunie 2021

Igor Dodon: Sarcina noastră este de a păstra și consolida prietenia de secole dintre poporul moldovenesc și cel rusesc

Președintele PSRM, Igor Dodon, a transmis astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Ruse, stabilită de ONU în onoarea zilei de naștere a lui Alexandr Sergheevici Pușkin.

Igor Dodon a menționat că, pentru Republica Moldova, aceste date joacă un rol important în viața socială și culturală, deoarece limba rusă este limba comunicării interetnice în țara noastră, unde o treime din populație sunt vorbitori de limbă rusă și biografia marelui poet rus este direct legată de regiunea noastră.

Anume pe pământul moldav, în 1820-1823, Pușkin a scris câteva dintre lucrările sale și a început să lucreze la poezia „Evgheni Oneghin”.

„Noi acordăm o atenție specială păstrării patrimoniului cultural asociat cu aflarea lui Pușkin în exil în Basarabia. La inițiativa mea prezidențială, anul trecut, a început reconstrucția capitală a casei-muzeu din Chișinău a lui A. S. Pușkin. Renovarea casei memoriale a fost deja finalizată, iar lucrările continuă la alte obiecte.

Sarcina noastră este de a păstra și consolida prietenia de secole dintre poporul moldovenesc și cel rusesc”, a subliniat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă