PSRM

01 iunie 2019

Igor Dodon: În Moldova cea mai posibilă cale de depășire a crizei sunt alegerile anticipate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerile anticipate sunt cea mai probabilă cale de depășire a crizei politice, precum partidele care au acces în noul parlament, deja a treia lună nu pot să formeze majoritatea și guvernul.

Despre aceasta a anunțat președintele într-un interviu acordat corespondentului TASS, comentînd situația de la negocieri, unde partidul de guvernare- Partidul Democrat (PDM), vineri, a propus desfășurarea negocierilor privind coaliția cu susținerea acesteia de către Partidul Socialiștilor (PSRM). Această propunere a fost făcută după ce negocierile socialiștilor cu blocul pro-european “ACUM” au eșuat.

„Dacă, pînă la 10 iunie deputații nu sunt de acord, voi lansa procedura de dizolvare a parlamentului. Din păcate, pozițiile partidelor de astăzi sunt de așa natură încît totul se îndreaptă spre alegeri anticipate”, a constatat președintele. Totodată, el a menționat că consideră alegerile anticipate drept un scenariu nedorit pentru o țară care se confruntă cu o criză economică severă după guvernarea de zece ani a coaliției partidelor pro-europene.

„În cursul numeroaselor întrevederi am ajuns la concluzia că oamenii doresc ca partidele din parlament să găsească o limbă comună și să fie evitate alegerile anticipate”, a spus Dodon. În opinia sa, încă este posibilă evitarea dizolvării parlamentului – pentru aceasta este necesar ca în următoarele zile, liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi să fie aleasă spicher.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă