PSRM

28 decembrie 2020

Igor Dodon: La alegerile anticipate este posibilă crearea unui bloc unic al forțelor de stînga

Dacă va exista dorință, potențialii parteneri de pe flancul stîng ar putea crea un bloc unic pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din Moldova. Despre aceasta a relatat ex-președintele Igor Dodon, într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS, relatează Noi.md.

„La aceste alegeri parlamentare anticipate, dacă va exista o dorință din partea potențialilor noștri parteneri de stînga, am putea crea un singur bloc, un front unic, să ne unim toate forțele împotriva acestei amenințări. Iar aceasta este o amenințare reală pentru stat, pentru Moldova”, a spus Igor Dodon.

Potrivit lui, pentru a evita scenariul potrivit căruia forțele externe ar putea folosi Moldova ca o altă sursă de conflict în apropiere de Rusia, se examinează o altă variantă – crearea unui bloc unic post-electoral. „După alegerile parlamentare, nu exclud și un asemenea scenariu. Există și alte [scenarii]. Dar faptul că vom participa activ la viața politică a Moldovei este 100%”, a dat asigurări Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă