PSRM

11 noiembrie 2020

Igor Dodon: Moldova trebuie să continue implementarea Acordul de Asociere cu UE, dar în același avem nevoie de relații bune și cu Rusia

Igor Dodon susține că Republica Moldova trebuie să continue integrarea europeană prin implementarea Acordul de Asociere cu UE, dar în același timp țara noastră are nevoie de relații bune și cu Federația Rusă.

Candidatul independent la funcția de președinte a declarat, la Radio Moldova, că politica externă promovată de autorități trebuie să fie bazată pe echilibru.

”Consider că trebuie să avem relații bune echilibrate și cu Estul și cu Vestul. Am reușit în 4 ani să restabilesc parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Am revenit pe piața rusă. Anul trecut am exportat 240 de mii de tone de fructe. Trebuie să păstrăm această piață”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a declarat anterior că va depune eforturi pentru extinderea numărului de întreprinderi din Moldova, pentru care va fi deschis accesul pe piața rusă, creșterea numărului de locuri bugetare pentru studenții din Moldova în instituțiile universitare din Rusia și va continua practica de organizare a Forumurilor Economice Moldo-Ruse și atragerea investițiilor ruse în economia Moldovei.

În același timp, Dodon susține că Moldova va continua să aprobe normele și standardele europene în domeniul dreptului și al combaterii corupției și va aprofunda relațiile bilaterale cu țările din Uniunea Europeană, apărând interesele economice ale fermierilor și producătorilor autohtoni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă