PSRM

13 iunie 2019

Igor Dodon: Minoritatea nu trebuie să conducă majoritatea!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu un îndemn pe rețelele de socializare. El a remarcat că în interiorul țării noastre și peste hotarele ei este exprimată o susținere clară noului Parlament și Guvern legitim care reprezintă interesele majorității covîrșitoare a concetățenilor noștri.

“Comunitatea online a țării noastre se declară aproape în unanimitate pentru Guvernul Maiei Sandu (vezi link-ul și foto). Știu că 80% din funcționarii de stat sunt, de asemenea, de partea noii guvernări, însă conducătorii lor se tem de represiuni din partea guvernării care pleacă și care nu are nicio șansă de a se menține”, a menționat Igor Dodon.

El a subliniat că Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare.

“Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost pînă la 8 iunie 2019.

Sînt convins că cetățenii noștri nu vor permite PDM să guverneze țara și mai departe. Ba mai mult, și democrații înțeleg acest lucru, cu excepția conducerii partidului care, nu se știe de ce, continuă să-și facă iluzii”, consideră șeful statului.

Noua guvernare legitimă este susținută de principalii parteneri externi ai Republicii Moldova: Rusia, Canada, statele europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei și altele.

“În asemenea condiții, unica decizie corectă va fi transmiterea pașnică a puterii către noul Parlament și Guvern legitim”, a afirmat Igor Dodon și s-a adresat tuturor funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță, militarilor:

“Dumneavoastră puteți deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere pașnică a puterii, dumneavoastră puteți salva țara de destabilizare!

În fiecare minister, departament, agenție, luați decizii de recunoaștere a noului Guvern și declarați public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta!

De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sînt convins că printre dumneavoastră sînt persoane oneste și corecte. Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor!

Moldova pășește într-o nouă eră! Moldova are viitor!”, a scris Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă