PSRM

25 ianuarie 2022

Igor Dodon: Mai multe semnale date de conducerea țării mă duc la concluzia că ei vor să participe în disputele internaționale de partea Americii. Este o greșeală!

Republica Moldova este o țară mică și neutră și trebuie să își păstreze acest statut. Astfel președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a comentat situația tensionată din Ucraina și acțiunile actualei guvernări în acest context. Dodon este de părerea că Republica Moldova nu trebuie să se implice în disputele dintre SUA și Federația Rusă.

„Suntem în context geopolitic foarte complicat. Când cei mari luptă între ei, noi, moldovenii, țară mică și neutră, nu trebuie să ne implicăm. Încercarea de a discuta cu NATO, ieri ministrul de externe din R.Moldova, două avioane cu armament din America, care au venit în ultimele 6 luni, mai multe semnale date de actuala conducere a țării, cu regret, mă duc la concluzia că, conducerea Republicii Moldova vrea să participe în aceste dispute internaționale de partea Americii, a Occidentului și împotriva Rusiei. Este o greșeală. Mergeți conform intereselor Republicii Moldova. Nu ne trebuie aici război, armament… suntem țară neutră”, a declarat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă