PSRM

31 ianuarie 2015

Igor Dodon l-a felicitat personal pe Patriarhul Kirill cu prilejul aniversării intronizării

În cadrul vizitei de lucru la Moscova a fracţiunii Partidului Socialiştilor în componenţă deplină, preşedintele formaţiunii, Igor Dodon, l-a felicitat personal pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, cu ocazia celei de-a 6 aniversări de la intronizare. Preşedintele Partidului Socialiştilor a participat la recepţia organizată, ieri, cu acest prilej, la Catedrala Iisus Hristos Mîntuitorul de la Moscova.

Igor Dodon i-a mulţumit Patriarhului pentru consolidarea credinţei ortodoxe şi pentru sprijinul spiritual, oferit credincioşilor nu doar în Rusia, ci şi departe de hotarele acesteia. Preşedintele Partidului Socialiştilor a mai remarcat importanţa deosebită a păstrării tradiţiilor, a eticii şi a moralei creştine în societatea contemporană, adăugînd că aportul Sanctităţii Sale în această privinţă este unul enorm.
Igor Dodon i-a dorit Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, KIrill, multă sănătate şi sprijin din partea Domnului în toate iniţiativele sale.

La recepţia organizată au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Administraţiei Preşedintelui şi a Guvernului FR: preşedintele Consiliului Federaţiei a Adunării Federale, Valentina Matvienko, ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, ministrul Culturii al FR, Vladimir Medinski, şi alte persoane oficiale din FR.

Menţionăm că mîine se împlinesc 6 ani din ziua intronizării solemne a Patriarhului Kirill în calitate de arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Ruse. În 2013, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a oficiat o Liturghie solemnă, dedicată aniversării a 200 de ani de la formarea Eparhiei Chişinăului, care a avut loc în scuarul Catedralei din capitala moldovenească. La Liturghie au participat mii de credincioşi din Moldova.

Totodată, cu binecuvîntarea Sanctităţii Sale, în octombrie, anul trecut, Igor Dodon a adus în Republica Moldova icoana şi moaştele Preacuviosului Serghie de la Radonej. Timp de o lună, acestea s-au aflat în diferite oraşe mari ale ţării noastre. În perioada aflării relicvelor în Moldova, peste 150 mii de cetăţeni au avut posibilitatea de a li se închina. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă