PSRM

18 aprilie 2016

Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la şedinţa APCE

Igor Dodon,  membru al APCE, Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, întreprinde o vizită de lucru de 3 zile la Strasbourg, în cadrul căreia va participa la şedinţa APCE cu un discurs şi va avea mai multe întrevederi cu înalţi demnitari europeni. 

Astfel, pe data de 18 aprilie, Igor Dodon se va întîlni cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buqucchio, şi secretarul Comisiei, Thomas Markert. În cadrul discuţiilor va fi abordat subiectul privind legalitatea deciziei Curţii Constituţionale a Moldovei din data de 4 martie curent cu privire la procedura de alegere a preşedintelui ţării prin vot direct.

Tot astăzi, la ora 15.30, în sediul APCE Igor Dodon va susține o conferință de presă care va fi transmisă în direct pe www.a-tv.md.

La 19 aprilie, Igor Dodon va avea o întrevedere cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Argamunt şi va face un schimb de opinii cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, cel care anterior a numit ţara noastră „stat capturat”.

În cadrul şedinţei APCE, liderul PSRM va ţine un discurs despre situaţia critică economică şi politică din Republica Moldova, gradul înalt al corupţiei şi pericolele ce ameninţă ţara noastră.

Menţionăm că PSRM insistă pe verdictul Comisiei de la Veneţia asupra legitimităţii deciziei CC prin care mai multe modificări ale Constituţiei referitoare la alegerea preşedintelui au fost declarate nule şi a fost dispusă revenirea la alegerea şefului statului prin vot direct.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă