PSRM

02 martie 2017

Igor Dodon împreună cu Zinaida Grecianîi și reprezentanții Partidului Socialiștilor au depus flori la podul de la Vadul-lui–Vodă

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, deputați, activiștii și membri ai ”Gărzii Tinere”, au depus flori la podul de la Vadul-lui-Vodă, în memoria victimelor conflictului armat de pe Nistru, din anul 1992.

Igor Dodon a declarat că noi trebuie să tragem învățăminte din această tragedie. În primul rînd, trebuie să încetăm a mai diviza locuitorii țării pe criterii naționale în ”băștinași” și ”venetici”. “Nu trebuie să ne impunem reciproc valorile noastre, viziunile proprii asupra istoriei țării și a viitorului ei. Noi trebuie să acceptăm ca axiomă faptul, că noi am putea avea diferite origini etnice, diferite limbi materne, diferiți eroi și clasici literari, dar TPA_0308cu toate acestea noi cu toții constituim poporul polietnic unic al Republicii Moldova, avem o Patrie comună și indivizibilă, pe care noi cu toții o iubim și o apreciem în egală măsură.” – a declarat Președintele.

“2 martie este ziua tragediei naționale comune a Republicii Moldova și Transnistriei. În pofida faptului că suntem încă divizați în Malul drept și stâng al Nistrului, evenimentele de acum 25 de ani sunt parte a istoriei noastre comune. Trebuie să le cinstim memoria tuturor celor care au murit în acest război.” – a menționat Zinaida Greceanîi. Președintele PSRM a subliniat că transnistrenii sunt TPA_0324o parte a națiunii noastre unificate multinaționale, de aceea, trebuie identificată o cale spre conciliere prin dialog, prin cooperare, prin programe și compromisuri comune.

“În acest scop, Partidul Socialiștilor lansează în acest an un proiect pentru a apropia cele două maluri ale Nistrului, „Două maluri – un singur spațiu.” Cooperarea între factorii de decizie politică, societatea civilă ale celor două maluri, precum și viitorul comun – sunt o prioritate pentru PSRM.”

Amintim, că Igor Dodon a prezentat recent, iniţiativa de constituire a unei platforme de dialog social în cadrul căreia să fie identificate soluţii reciproc acceptabile pentru soluționarea subiectului transnistrean.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă