PSRM

29 ianuarie 2021

Igor Dodon: În țara noastră este puțin probabil să aibă loc procedura de impeachment, deoarece aceasta este practic irealizabilă

Igor Dodon consideră că în țara noastră este puțin probabil să aibă loc procedura de impeachment, deoarece aceasta în sine este practic irealizabilă. Despre acest lucru a declarat fostul președinte în timpul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare.

„Este necesar, în primul rând, să se înceapă procedura (o treime din deputați) și, în al doilea rând, este necesar ca 67 de deputați să voteze în Parlament. Iar în al treilea rând- cel mai dificil lucru, la referendum, pentru impeachment trebuie să voteze atâți oameni cât au votat pentru președinte plus un vot”, a spus Igor Dodon.

El crede că modelul de comportament ales de actualul șef de stat nu va aduce nimic bun Moldovei și societății.

„A treia condiție în țara noastră este practic imposibilă, prin urmare președintele se comportă în așa fel la ședința Consiliului de Securitate. Toate așa-numitele ONG-uri tac. De ce? Și în prezent vedem astfel de năravuri, încât anii domniei lui Plahotniuc vor părea ca niște floricele! Și toate acestea vor avea loc sub lozincile europene pentru o viață mai bună”, a spus Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă