PSRM

25 decembrie 2020

Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere cu Serghei Mironov

În cadrul vizitei la Moscova, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi împreună cu deputații PSRM, au avut o întrevedere cu un prieten vechi al Partidului Socialiștilor, Președintele Partidului “Spravedlivaia Rossia”, președintele fracțiunii SR din Duma de Stat, Serghei Mironov.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre starea și perspectivele relațiilor bilaterale dintre Rusia și Moldova. Igor Dodon a menționat că anul acesta a fost foarte dificil pentru Moldova din cauza pandemiei și a secetei, dar pentru prietenia cu Rusia a fost unul dintre cele mai bune. El a subliniat că în acest an a fost stabilit un dialog eficient între Parlamentul RM și Guvern.

„La sfârșitul anului, am adoptat, de asemenea, un pachet de legi foarte important. Am returnat mass-media rusă pe piața moldovenească. Literalmente, de alaltăieri, posturile de televiziune rusești sunt retransmise în Moldova. Am adoptat o lege conform căreia limba rusă a primit statutul de limbă de comunicare interetnică. Instrucțiunile pentru medicamente vor fi, de asemenea, în limba rusă. La inițiativa mea, am adoptat o lege pentru a reduce vârsta de pensionare”, a spus politicianul.

Serghei Mironov a remarcat în cadrul întrevederii că, datorită lui Igor Dodon, Moldova a reușit să adopte legi corecte, care trebuie apreciate de poporul republicii. Politicianul a lăudat, de asemenea, contribuția fostului Președinte al Republicii Moldova la stabilirea relațiilor de prietenie între cele două țări.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost examinate examinat problemele extinderii și aprofundării cooperării dintre Partidul “Spravedlivaia Rossia” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Amintim că Acordul de cooperare dintre Partidul “Spravedlivaia Rossia” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost semnat în 2014 de liderii partidelor politice Igor Dodon și Serghei Mironov.

Totodată, s-a discutat și despre situația politică din țările noastre, inclusiv despre viitoarele alegeri parlamentare anticipate din Moldova și alegerile parlamentare din Rusia din 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă