PSRM

19 iunie 2021

Igor Dodon s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din Moscova

La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

La fel ca și la Sankt Petersburg, s-a vorbit despre soarta Republicii Moldova. Liderul PSRM a subliniat importanța participării active a conaționalilor noștri la alegerile anticipate din 11 iulie, deoarece acum, ca niciodată, sarcina principală este menținerea și consolidarea suveranității și a independenței Moldovei.

„Totodată, am discutat despre programele social-economice pe care le-a realizat echipa noastră și despre cele planificate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor pentru fi implementate în noua legislatură a parlamentul.

Am menționat faptul că una dintre priorități rămâne asistența pentru producătorii autohtoni, extinderea piețelor de desfacere și în special, menținerea unui parteneriat strategic cu Federația Rusă, ceea ce, pe lângă multe altele, constituie un factor semnificativ pentru dezvoltarea exporturilor noastre.

În context, am reamintit faptul că în perioada când dețineam funcția de Președinte al Republicii Moldova, am reușit să initiem procedura pentru cetățenii noștri de a lucra în Rusia fără patentă.

O realizare importantă în asigurarea unor relații mult mai strânse cu Rusia și cu alte state post-sovietice a devenit obținerea de către Moldova a statutului de observator în Uniunea Economică Eurasiatică. Noi intenționăm să continuăm cooperarea reciproc avantajoasă cu aceste țări” , a scris Dodon pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă