PSRM

06 martie 2019

Igor Dodon este pregătit să accepta alianța dintre PSRM și “Acum”: Acestea au multe divergențe, dar scopul comun al ambelor formațiuni este de a schimba guvernarea

Partidul Socialiștilor a ocupat o poziție corectă, declarînd că pînă cînd Curtea Constituțională nu se va expune cu privire la rezultatele alegerilor și nu va valida mandatele, PSRM nu va purta negocieri cu niciun partid care a acces în Parlament. Despre aceasta a declarat Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul emisiunii unui post de televiziune privat.

“În primul rînd, s-au clasat pe primul loc. În al doilea rînd, ei declară în mod clar că nu există nimic de discutat pînă cînd CC nu validează mandatele. Da, CEC a anunțat 35 de mandate, însă socialiștii au contestat rezultatele în alte 6 circumscripții, astfel încît pot exista 40 de mandate. Dar este posibil ca rezultatele să fie contestate și în acele circumscripții unde, dimpotrivă, socialiștii au cîștigat și, în cele din urmă, pot avea doar 32-33 de mandate. De aceea, Partidul Socialiștilor a adoptat poziția corectă: ei așteaptă decizia Curții Constituționale, după care, în calitate de partid care a învins în aceste alegeri și a primit cel mai mare număr de mandate, va putea înainta anumite propuneri”, a spus Dodon.

Potrivit șefului statului, în situația actuală, ar fi logic ca socialiștii și opoziția „de dreapta” să vadă, ce ar putea face împreună împotriva actualei guvernări. Dodon a recunoscut că PSRM și blocul “Acum” au multe deosebiri și divergențe principiale, însă este și ceva ce îi unește: ambele formațiuni au declarat că vor face tot posibilul pentru a schimba guvernarea. Cu toate acestea, șeful statului a condamnat faptul că, în fiecare zi, opoziția „de dreapta” atacă exclusiv PSRM-ul, pe el personal și familia sa, în timp ce, nici socialiștii, nici el personal nu au atacat pe nimeni.

“Înțeleg totul, dar nu treceți la persoană. Oare ați văzut măcar oadată în lupta aceasta politică dură, să fi atacat familia unui oponent politic? Ce legătură are soția mea, prima doamnă, care a ajutat peste 200000 de personae în ultimii 2,5 ani? Și aici apare întrebarea: este aceasta o încercare de a găsi parteneri împotriva Partidului Democrat? De ce ați venit în parlament? Dacă aveți un obiectiv comun, de a răsturna guvernarea, căutați o limbă comună și continuați. După cum spun rușii, „decideți-vă”. Ce doriți: doar să stați în parlament sau să obțineți niște rezultate?”, a subliniat șeful statului.

Dodon a subliniat că, un astfel de comportament sugerează că blocul “Acum” a decis deja ce va face în continuare.

“Ei seamănă cu niște copii, care au primit jucăria pe care o doreau demult. Pentru ei, mandatul de deputat era scopul vieții. Dar, întrebarea este ce vor face ei în continuare. Dacă ar avea mai multă logică și mai puțină mîndrie și aroganță, ar înțelege că acesta este momentul în care poți trece mai departe. Dacă nu înțeleg, este problema lor. Dar, după 10 zile de la finisarea alegerilor, constat cu regret că, blocul ACUM îi atacă în permanență pe socialiști, pe mine personal și familia mea, deși eu nu am participat în campania electorală. Ce-i aceasta, o metodă de a căuta parteneri pentru a schimba Guvernul? Oare aceasta este o tactică – ca în fiecare zi să se certe cu socialiștii? Cetățenii de rînd se întreabă deja ce se întîmplă cu ei. Prin urmare, socialiștii au luat decizia corectă – să aștepte hotărîrea Curții Constituționale. Unde se grabesc toți cu negocierile, acuzațiile? Și dacă rezultatele nu sunt validate? Sau se validează mai puține mandate pentru “Acum” sau pentru socialiști? Trebuie să așteptăm hotărîrea finală a CC”, a concluzionat Igor Dodon.

Sursa: http://aif.md/dodon-gotov-prinjat-aljans-mezhdu-psrm-i-akum-u-nih-mnogo-razlichij-no-ih-obedinjaet-obeshhanie-smenit-vlast-video/
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă