PSRM

01 mai 2017

Igor Dodon : Este sărbătoarea noastră!

Pe data de 1 mai, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a vorbit la Chișinău în fața participanților la mitingul solidarității oamenilor muncii, organizat de Partidul Socialiștilor.

”Mă uit la voi și mi se umple inima de bucurie. Cu foarte mulți dintre voi , împreună am desfășurat la Orhei, primul marș din istoria modernă a Moldovei dedicat zilei de 1 Mai, atunci când nimeni nu credea în noi. În anul 2012, împreună am decis să întoarcem această bună tradiție. Este sărbătoarea noastră, a oamenilor muncii. Uitați-vă unii la alții. Aici nu s-au adunat șefii din Parlament, dar oameni obișnuiți care lucrează în fiecare zi – pe câmp, pe tractor, în școli și spitale. Valoarea noastră principală sunteți voi, lucrătorii obișnuiți. Vă mulțumesc pentru asta!” a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că va face tot posibilul ca să întoarcă societății moldovenești această sărbătoare frumoasă, cunoscută încă din epoca sovietică.

”Nu este necesar ca să fie de partid. M-a întrebat cineva din presă : ”De ce aici e doar Partidul Socialiștilor?”. Și eu întreb: dar de ce alte partide nu organizează astfel de mitinguri? Noi doar am ieșit la sărbătoare. Fie ca toți să meargă la sărbătoare. Fără simboluri de partid. Fie ca de anul viitor toți să iasă la sărbătoare, și va fi frumos și corect, pentru că oamenii sunt bogăția noastră principală, iar noi trebuie să o păstrăm. Dar nu la fel ca în ultimii ani, când sute de mii de oameni au plecat peste hotare”, a adăugat președintele.

Igor Dodon a mai spus că astăzi, cu ocazia sărbătorii, pentru prima dată în istoria Moldovei a semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat pentru 12 muncitori obișnuiți. Președintele a menționat că această tradiție va deveni una anuală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă