PSRM

16 februarie 2021

Igor Dodon: Dacă CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, atunci va crea un precedent foarte periculos

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a comentat decizia de astăzi a Curții Constituționale, precum și ședința CC care va avea loc pe 23 februarie, în cadrul căreia se va lua o decizie la solicitarea deputaților PSRM privind constituționalitatea decretului prezidențial de numire a unui candidat la funcția de prim-ministru.

„Punctul 5 din hotărârea Curții Constituționale de astăzi specifică clar: Parlamentul nu se poate întruni și discuta subiectul votului de încredere Guvernului până când nu va fi luată decizia finală a Curții Constituționale.

Deci, de fapt, Decretul privind reînaintarea doamnei Gavrilița a fost suspendat!!!

Ședința CC pe această temă va avea loc pe 23 februarie.

Atunci va fi clar dacă Moldova se poate transforma dintr-o republică parlamentară într-un stat prezidențial doar în baza deciziei CC. În cazul în care CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, președintele țării va obține posibilitatea de a bloca activitatea oricărui Parlament, de a-l dizolva și de a provoca alegeri anticipate de atâtea ori, de câte ori va decide că este necesar, ori, până când în Legislativ va fi creată o majoritate formată din membrii de partid sau aliații șefului statului.

Un precedent foarte periculos … „

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă