PSRM

01 iunie 2019

Igor Dodon: Dmitri Kozak nu planifică să discute subiectul formării unei guvernări în Moldova

Liderul moldovean a subliniat că vicepremierul Federației Ruse vine la Chișinău în calitate de reprezentant special al președintelui rus pe domeniul dezvoltării relațiilor comercial – economice.

Vicepremierul Dmitrii Kozak nu intenționează să discute despre formarea coaliției de guvernare după alegerile parlamentare care au avut loc, în timpul vizitei de lucru la Chișinău în perioada 3-4 iunie.

Despre aceasta a anunțat sîmbătă, într-un interviu acordat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, corespondentului TASS. Astfel, el a negat informația din rîndul mass-mediei din Moldova, conform căreia vicepremierul Federației Ruse intenționează să discute despre căile de depășire a crizei politice din Moldova, unde deja a treia lună partidele care au acces în parlament nu pot forma o majoritate de guvernare și un guvern.

„În timpul vizitei sale de lucru, Kozak nu intenționează să discute subiectul formării unei guvernări în Moldova după alegerile parlamentare. El vine în calitate de reprezentant special al președintelui Rusiei pe domeniul dezvoltării relațiilor comercial-economice cu țara noastră, ca să discutăm planurile de extindere a cooperării bilaterale”, a spus șeful statului. „Vreau să amintesc că negocierile privind formarea unei coaliții de guvernare le duc deputații aleși de poporul moldovenesc”, a remarcat Dodon.

Referindu-se la vizita lui Kozak, el a reamintit că datorită acordurilor președinților Rusiei și Republicii Moldova în ultimii ani, producătorii agricoli moldoveni au primit beneficii semnificative pe piața rusă. De la 1 ianuarie, de exemplu, se aplică regimul de scutire a taxei vamale pentru livrarea a cinci categorii de mărfuri din Republica Moldova în Federația Rusă.

“Dar acesta se încheie pe 1 iulie”, a amintit Dodon. “Eu știu că partea rusă are întrebări pentru guvernul nostru, în special despre minimizarea posibilității de a reexporta aceste bunuri din țări terțe”. Mai mult de atît, în opinia președintelui, există o serie de alte probleme legate de cooperarea bilaterală pe care vicepremierul Federației Ruse intenționează să le discute la Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă