PSRM

26 octombrie 2018

Igor Dodon despre scenarile după 24 februarie: Fie o majoritate parlamentară formată de către socialiști fie alegeri anticipate

După viitoarele alegeri parlamentare Partidul Socialiștilor va forma majoritarea parlamentară fie de unii singuri, fie împreună cu adevărații candidați independeți. Dacă nu va fi posibil nici prima și nici a doua variantă, cel mai probabil este că vor avea loc alegeri anticipate.
Acest lucru a fost declarat de către președintele țării Igor Dodon în cadrul unui post de televiziune, menționînd încă odată, că nu poate fi vorba despre o colaborare cu careva alte forțe politice care au fost la guvernare în ultimii 9 ani.

”Noi vom forma majoritatea parlamentară fie de unii singuri, fie dacă vor exista candidați cu adevărat independenți, care vor fi de acord cu cele propuse de către PSRM, atunci vom discuta cu ei. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, este o mare probabilitate că în a doua jumătate a anului 2019, vor avea loc alegeri parlamentare anticipare”, a spus el.
Președintele consideră că Occidentul va încerca din nou să unească ”dreapta” pro-europeană cu Partidul Democrat, așa cum a făcut-o în toți acești ani. În același timp, poziția socialiștilor rămîne categorică: ei nu vor face coaliție nici cu PDM, nici cu partidul ”Șor”, dar nici cu alte forțe, care într-un fel sau altul, au fost la guvernare în ultimii 9 ani.

”Categoric nu. Noi nu putem să mergem cu cei care au fost la guvernare în ultimii 9 ani”, a declarat cu fermitate șeful statului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă