PSRM

22 ianuarie 2015

Igor Dodon – despre pericolul expansiunii spirituale europene pentru valorile tradiţionale ale lumii ortodoxe

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, aflat cu o vizită de lucru la Moscova, a prezentat un raport în cadrul celei de-a XXIII ediţii a Lecturilor Educaţionale Internaţionale de Crăciun.

În raportul său întitulat  „Pericolul expansiunii spirituale europene pentru valorile tradiţionale ale societăţii ortodoxe”, liderul PSRM a abordat probleme, cu care se confruntă comunitatea ortodoxă în regiunea noastră, în contextul coliziunilor geopolitice ale Rusiei ortodoxe, ale ţărilor din spaţiul post-sovietic cu Occidentul.

Societatea moldovenească se confruntă cu un atac fără precedent din partea guvernării pro-occidentale asupra institutului familiei, împotriva valorilor şi tradiţiilor ortodoxe multiseculare. În raport sînt indicate mecanismele pe care Occidentul le foloseşte  pentru stabilirea unui control şi exercitarea presiunii asupra ţărilor din spaţiul post-sovietic, inclusiv aşa-zisele „revoluţii colorate”, recrutarea şi activitatea de agitaţie în rîndul tineretului, folosirea elitelor politice pentru promovarea legilor anti-creştineşti.

În finalul raportului, Dodon şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va ţine piept acestor provocări, păstrîndu-şi valorile tradiţionale. Victoria la alegerile parlamentare a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, care se pronunţă pentru păstrarea tradiţiilor multiseculare, pentru consolidarea statalităţii, a valorilor ortodoxe, a limbii şi istoriei moldoveneşti, este o dovadă în plus în acest sens.

Textul raportului este anexat la comunicatul de presă.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă