PSRM

17 iulie 2020

Igor Dodon despre moțiunea împotriva Guvernului: Sunt tentativele alianței Sandu-Candu-Plaha-Șor de a institui haosul în țară

Moțiunea de cenzură semnată de PAS și PPDA împotriva Guvernului Chicu are un singur scop: de a institui haosul în țară. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”.

„Cineva dorește mult să destabilizez situația din Moldova. Sunt mai multe tentative în ultimul timp ca în Moldova să fie haos. Alianța haosului o face Sandu-Candu-Plaha-Șor. Această alianță neoficială, deocamdată, devine tot mai clară”, a spus Igor Dodon.

Președintele mai spune că pe acești politicieni nu-i interesează soarta cetățenilor Republicii Moldova, ei își fac interesele.

„Profită unul de altul. Șor și Plahotniuc și Candu vor să oprească dosarele penale. Năstase – „за любой кипеш”, important să apară ceva, să obțină vreo funcție, pe cea de premier, de exemplu. Maia Sandu a nimerit acum în capcană. Dna Maia Sandu, sunteți atât de naivă că ați căzut presiunilor. Acum de câștigat au toți bandiții, în afară de dvs”, a spus președintele.

Șeful statului spune că cel mai probabil alianța haosului nu va reuși să adune numărul necesar de voturi pentru a demite Guvernul Chicu. Dacă acest lucru se va întâmpla totuși, Maia Sandu va fi nevoită să se așeze la masa de negocieri cu Plahotniuc și Șor pentru a identifica un candidat la funcția de premier.

Igor Dodon mai spune că nu va accepta candidatul propus de partidele oligarhice și de către deputații transfugi, dacă Guvernul va fi demis, Ion Chicu rămâne premier interimar până la alegeri.

“În acest caz în țară va fi un haos total, iar oamenii trebuie să cunoască că Andrei Năstase și Maia Sandu se fac vinovați de acest haos”, a conchis președintele.

Igor Dodon: Năstase, bravo! A impus-o pe Maia Sandu să meargă pe agenda sa

Andrei Năstase aici a bătut-o politic pe Maia Sandu. Bravo! A impus-o să meargă pe agenda sa. Până acum Andrei Năstase nu prea avea agendă, acum are. A impus-o pe Maia Sandu să meargă conform agendei sale. I-a pus ultimatum: dacă nu semnez până joi, o să vezi tu. Și ea și-a schimbat agenda și a mers după agenda lui Năstase, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

Șeful statului a menționat că de pe urma acestei moțiuni au de câștigat toate părțile implicate, nu și Maia Sandu.

„Șor și Plahotniuc și Candu vor să oprească dosarele penale. Năstase – „за любой кипеш”, important să apară ceva, să obțină vreo funcție, pe cea de premier, de exemplu. Maia Sandu a nimerit acum în capcană. Dna Maia Sandu, sunteți atât de naivă că ați căzut presiunilor”, a spus președintele.

Maia Sandu l-a încurajat pe Șor și Plahotniuc să cumpere deputați de la PDM pentru a da jos Guvernul Chicu

Maia Sandu l-a încurajat pe Șor și Plahotniuc să cumpere deputați de la PDM pentru a da jos Guvernul Chicu. Declarația a fost făcută de Igor Dodon la emisiunea ”Președintele răspunde”, după anunțul din ajun al liderei PAS care a declarat că trebuie căutate voturi pentru moțiunea de cenzură în tabăra democraților.

Șeful statului susține că acum ”prețul pentru a cumpăra deputați” va crește, iar șanse de a ”investi” în deputați PSRM nu sunt după cazul Gațcan.

”Pentru Candu și Șor este principial să mai găsească doi deputați. Acum vor crește prețurile”, a spus Dodon.
Președintele susține că în cazul căderii Guvernului Chicu, responsabilitatea va aparține Maiei Sandu, lui Vladimir Plahotniuc și Șor.

”În acest caz, doamna Maia Sandu, veți fi în situația să faceți Guvern nou cu Șor și Candu”, a spus președintele.
Igor Dodon a reiterat că nu va accepta un Guvern de transfugi și din cei care au furat miliardul.

”Oamenii mă vor înțelege dacă nu voi accepta Guvernul lui Plahotniuc împreună cu Maia Sandu, chiar dacă voi veți intenta procedura de impeachment împotriva lui Dodon”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a îndemnat veteranii să nu se lase utilizați de forțe politice care urmăresc scopul de a semăna haos în țară

Președintele Igor Dodon susține că, din păcate, protestele veteranilor sunt utilizate în scopuri politice. Șeful statului a declarat că veteranii au toată susținerea din partea actualei conduceri a țării și a făcut un apel către combatanți să nu se lase utilizați de forțe politice care urmăresc scopul de a semăna haos în țară.

”Cu regret, aceste proteste sunt utilizate pentru scopuri politice. Oamenii care au ieșit în stradă nu au nimic cu interesele lui Șor și Candu, care au adus câțiva provocatori de-ai lui Usatâi pentru ca să o preseze pe Maia Sandu să semneze moțiunea lui Andrei Năstase. Acesta a fost scopul și Maia Sandu a cedat în fața lui Năstase, acestea sunt problemele lor. Dar ce au cu chișinăuienii să blocheze drumurile pentru 3-4 ore, cu ”razborcile” voastre? Faceți protest în fața Parlamentului, a Guvernului, a Președinției, dar nu blocați străzile, nu bateți polițiștii, nu încercați să luați cu asalt clădirile de stat”, a spus președintele.

Dodon a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că, Guvernul Chicu este primul din ultimele mai bine de două decenii care a făcut lucruri concrete pentru combatanți, în comparație cu Guvernul condus de Maia Sandu, care acum o face ”pe eroina”.

”De ce Maia Sandu nu i-a invitat când era premier pe veterani să discute cu ei. Acum ești mare eroină, când încerci să faci politică. Lăsați jocurile acestea. Înțeleg sentimentele protestatarilor. Ei undeva au dreptate în ceea ce ține de posturile ilegale și alte lucruri. Ei au toată susținerea și noi facem tot posibilul în această direcție. Dar de ce să semănăm haos și să facem agenda politică a cuiva? Am văzut unii plâng de jale, fac postări pe Facebook. De ce când ați fost premieri nu i-ați convocat pe veterani și să le dați polița (medicală) gratis, așa cum a făcut-o Guvernul Chicu sau alte lucruri pe care le-a decis acest Guvern”, a declarat șeful statului.

Președintele spune că inițiativa de a dubla salariile angajaților medicali dă primele roade: A crescut numărul de cereri de angajare în spitalele din țară

Inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, de dublare a salariilor pentru personalul medical are efecte imediate. Șeful statului a declarat la emisiunea ”Președintele răspunde” că, după ce a semnat aceste legi, a crescut numărul de cereri de angajare în spitalele din țară.

”Miercuri fiind în Hâncești, medicul-șef mi-a spus că după ce am semnat această lege, inițiativa mea de majorare a salariilor, au venit 10 cereri de angajare în Spitalul din Hâncești. Mulți spuneau că nu va da nimic, dar numai am semnat legea care prevede dublarea salariilor și în două zile în Spitalul din Hâncești au venit 10 cereri de angajare la muncă. Iată care este rezultatul inițiativelor noastre, blocate de Maia Sandu, Andrei Năstase și bandiți. Este efect. Le-am dat oamenilor speranțe că lucrurile se vor schimba spre bine”, a declarat Dodon.

Potrivit inițiativei președintelui, de la 1 septembrie, salariile personalului medical vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30% și cu alte 40% – în prima jumătate a anului viitor. Obiectivul final este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate. Cheltuielile necesare pentru majorarea salariilor de funcții cu 30% se estimează pentru anul curent la 362 570 300 de lei.

Președintele Igor Dodon a declarat anul 2020 Anul Lucrătorului Medical, în semn de apreciere a efortului sporit al personalului medical în lupta contra pandemiei COVID-19 și luând în considerare necesitatea perfecționării politicilor de stat îndreptate spre îmbunătățirea condițiilor de muncă și asigurarea statutului social înalt al lucrătorilor medicali.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă