PSRM

23 iunie 2020

Igor Dodon despre mandatul său de președinte: M-am bazat pe patru principii – Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile noastre

Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile cetățenilor – acestea sunt patru principii pe care președintele țării, Igor Dodon, s-a bazat de la investirea în funcție. Astăzi se împlinesc trei ani și jumătate de cînd șeful statului a depus jurămîntul. Tot în această zi, acum 30 de ani, a fost adoptată Declarația de Suveranitate a Republicii Moldova. Cu acest prilej, Igor Dodon a adresat un mesaj cetățenilor.

“Am onoarea să mă adresez cetățenilor Republicii Moldova cu prilejul adoptării, acum 30 de ani, a Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova.

Acest document este condiția indispensabilă a existenței statalității moldovenești, or, anume din 23 iunie 1990 trebuie să se numere zilele și anii de suveranitate și independență ai statului moldovenesc modern.
Totodată, astăzi se împlinesc exact 3 ani și jumătate din momentul cînd am depus jurămîntul în calitate de Președinte al Republicii Moldova, pe data de 23 decembrie 2016.

Avînd în vedere experiența Moldovei din ultimii ani, mi-am dat seama, că țara are nevoie de un set de abordări noi în politica internă și externă, are nevoie de cîteva teze de guvernare foarte ferme, prin care să fie reparate daunele aduse de oligarhie, iar însăși oligarhia, în cele din urmă, să fie dată jos de la putere.

Am definit aceste patru abordări sau teze: Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Valorile noastre, exprimîndu-mi speranța că sunt într-un gînd cu cetățenii Republicii Moldova, adică, am mers pe calea corectă în politică și acum privim în viitor cu aceleași speranțe și așteptări.

Trăiască Republica Moldova!”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă