PSRM

25 ianuarie 2022

Igor Dodon, despre dosarul „Energocom”: Atunci R.Moldova a obținut cel mai avantajos preț din regiune

În 2008, Republica Moldova a reuști să procure energie electrică la cel mai avantajos preț din regiune. Declarația a fost făcută de către președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, la ieșire de la Procuratură, unde a fost audiat în dosarul „Energocom”.

„Sunt sigur că nu port nicio vină. Nici bănuit nu pot fi în acest dosar. Vreau să reitereze ce am spus în mai 2008: atunci R.Moldova a abținut cel mai avantajos preț din regiune la livrarea energiei electrice. Preț obținut atunci, deși responsabil nu eram eu, prețul era de 4,4 centi, când în Ucraina era de 6,2, cu 40% mai mare. Ucraina exporta cu 7 centi, iar România oferea cu 7,5”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon spune că dacă procurorii și-au amintit de un contract semnat în 2008, adică 14 ani în urmă, ei ar trebui să îl verifice și pe cel din octombrie 2021, semnat de guvernul PAS și Gazprom.

„Apropo, da cum s-a negociat anul trecut cu gazul? Da se va autosesiza Procuratura? Repet, noi am procurat atunci energia electrică la cel mai mic preț, iar la ce preț a cumpărat R.Moldova gaz în octombrie? Interesant, procurorii vor deschide tot așa dosar, ca pe ceea ce era 14 ani în urmă? Întrebare către procurori: Ce e cu dosarul miliardului? Ce e cu Aeroportul? Tăceți? Pentru că acolo veți da de persoane importante. Asta se numesc show-uri”, a conchis Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă