PSRM

20 iunie 2018

Igor Dodon: Decizia judecății în privința alegerilor din Chișinău ridică multe semne de întrebare

Decizia judecății în privința alegerilor din Chișinău ridică multe semne de întrebare. Acest lucru a fost comunicat de către Președintele Republicii Moldova Igor Dodon pe rețelele de socializare.

”Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban? Daca s-a mers pe asa decizii cardinale, de ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul său a fost exclus pentru încălcarea legislației? Nu exista nici o plingere, contestare in instanta impotriva lui Ion Ceban.

Mi se pare că aici avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă. Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, ”acum, Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit, din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă.  Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducator, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale, unde populismul nu ajută.

În orice caz, așteptăm decizia finală a Judecății”, a remarcat președintele.

Totodată, Igor Dodon a subliniat faptul că, ”cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare. Precedentul lui Năstase, care a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, eurounioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor.

Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiștilor, în aprilie 2015, la inițiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avîntul politic al socialiștilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susținut de PLDM – Năstase.

Știți proverbul moldovenesc: cine sapă groapă altuia, singur cade în ea”, a spus Igor Dodon.

Reamintim că, în seara zilei de 19 iunie, judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru nu a recunoscut legalitatea alegerilor locale noi din capitală, care au avut loc în 20 mai (turul I) și 3 iunie (turul II). Acest lucru semnifică că, instanța nu numai că nu aprobat mandatul lui Andrei Năstase, ci și a anulat rezultatele obținute în cadrul alegerilor de către ambii candidați. În decurs de 24 de ore hotărîrea va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.  Împotriva hotărârii instanței de judecată poate fi depus apel în termen de o zi de la pronunţare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă