PSRM

27 iulie 2018

Igor Dodon: Cum democrații au pierdut în fața comuniștilor în ziua de 25 februarie 2001, așa vor pierde și în fața socialiștilor în ziua de 24 februarie 2019

Șeful statului a comentat decizia majorității parlamentului de a organiza viitoarele alegeri la anul viitor.

”Ce face o guvernare care știe că acesta e ultimul ei mandat la conducerea țării?
Îndepărtează cît poate data alegerilor, își prelungește agonia. Anume așa se întîmplă acum cu guvernarea democrată. Lovită de opoziția parlamentară și extraparlamentară, criticată dur de partenerii externi, fără susținere în societate, guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amînarea datei alegerilor parlamentare. Dar aceasta e doar o amînare a pierderii lor zdrobitoare, fiindcă, oricît prelungesc ei sfîrștiul, le ajunge funia la par”, a menționat șeful statului pe rețelele de socializare.

Președintele a remarcat că așa cum democrații au distrus țara în anii 1990, tot așa alianțele eurounioniste de după 2009 au nimicit speranța oamenilor într-o viață mai bună în Republica Moldova. Pentru asta va veni răsplata inevitabilă, la alegeri și mai ales după alegeri, consideră Igor Dodon. Așa cum democrații au pierdut la 25 februarie 2001, în fața comuniștilor, de această dată, pe 24 februarie 2019, democrații actuali vor pierde în fața socialiștilor, este convins el.


”Prin decizia de azi, de a fixa data alegerilor tocmai în februarie anul viitor, în loc de noiembrie sau decembrie anul curent, guvernarea democrată și-a trădat frica de rezultatul alegerilor și disperarea politică în care se află. Însă faptul că alegerile vor avea loc în sezonul de iarnă, le va reduce și mai mult din puținele procente pe care le aveau. Nu e prima dată cînd eurounioniștii cad în groapa pe care au săpat-o pentru alții”, a menționat președintele.

Reamintim, astăzi, majoritatea parlamentară a luat decizia de a organiza viitoarele alegeri parlamentare în ziua de 24 februarie 2019.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă