PSRM

21 martie 2017

Igor Dodon : Cu inițiativa sa, PDM intenționează să intimideze deputații din opoziție

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a vorbit despre intenția democraților de a anula imunitatea deputaților din Parlamentul RM. Potrivit lui, scopul real al acestei inițiative este dorința Partidului Democrat de a obține un instrument suplimentar de presiune și șantaj politic atât a partenerilor din coaliție cât și a deputaților din opoziție.

-Acest scop e la suprafață, e cusut cu ață albă. Lipsirea imunității parlamentare îi va permite PDM-ului să fie mai „convingător” în negocierile cu propriii parteneri de coaliție. De asemenea, guvernarea va încerca să intimideze cu dosare fabricate deputații din opoziție, fie pentru a le închide gura, fie pentru a-i forța să devină „neutri”. Acum, când au în subordine politică Procuratura, SIS-ul, Poliția, guvernarea poate înscena orice, poate inventa peste noapte orice dosare, pentru a se răfui în mod perfid cu forțele de opoziție parlamentară, – a declarat Igor Dodon pe pagina sa de pe rețeaua socială.

Șeful statului este sigur că democrații intenționează să exercite, indirect, presiuni și asupra instituției prezidențiale.

-Lovind în deputații socialiști, prin dosare fabricate, ei vor urmări să mă facă mai conciliant față de proiectele lor antisociale și geopolitice eronate,- consider el.

Cu toate acestea, președintele a menționat că, deputații democrați nu vor fi deloc afectați de lipsa imunității, deoarece Procuratura nu va îndrăzni să-i investigheze. Iată de ce, retragerea imunității parlamentare nu poate fi acceptată acum, fiindcă n-are niciun sens, crede Igor Dodon.

– Abia după următoarele alegeri parlamentare vom putea examina serios acest proiect de lege. Abia atunci, când instituțiile statului vor fi credibile și nu vor mai fi acaparate politic, nu vor avea rolul de instrumente de intimidare, abia atunci renunțarea la imunitate parlamentară va fi rezonabilă. Atunci politicul îi va ceda justiției ce este a justiției. Acum însă, politicul domină totul. Avem la guvernare democrați, dar democrație veritabilă în țară nu avem. Înseamnă că lipsirea de imunitate este inacceptabilă într-un stat în care legea este o servitoare a conducerii politice,- a conchis el.

Reamintim că ieri, vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu a anunțat că fracțiunea PDM în Parlamentul RM a înregistrat un proiect de lege care prevede anularea imunității deputaților.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă